178 studentenwoningen aan Van Hallstraat in Amsterdam-West

10.09.18
Ontwerp: Studioninedots Beeld: 3D Studio Prins
178 studentenwoningen aan Van Hallstraat in Amsterdam-West

Woonstichting de Key geeft het gebouw op de hoek van de Van Hallstraat en de Donker Curtiusstraat in Amsterdam-West een nieuwe bestemming. Na grondige renovatie ontstaat er onder de naam DC van Hall plek voor 178 studentenwoningen. Op de begane grond komen bedrijfsruimten en horeca. Het ontwerp is van Studioninedots.

Het oude gebouw gaat flink op de schop en krijgt een volledig nieuwe uitstraling. Afgelopen zomer heeft de gemeente Amsterdam een omgevingsvergunning verleend. Tegen die vergunning kunnen deze maand nog zienswijzen worden ingediend. Daarna moet de transformatie gestalte krijgen. De woningen zullen als sociale huurwoningen voor studenten en promovendi worden aangeboden via Studentenwoningweb. Dat gebeurt vlak voordat het project klaar is.

De bouw van studentenwoningen past bij de strategie van De Key om binnen of pal buiten Ringweg A10 heel specifiek nieuwe woningen te realiseren voor jongeren en studenten. Tot en met 2022 zal de woonstichting in verschillende stadsdelen in totaal 5.000 nieuwe sociale huurwoningen voor starters bouwen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS