Overslaan en naar de inhoud gaan

Ymere koopt 162 sociale huurappartementen in Amsterdam Nieuw-West

Image

Woningcorporatie Ymere heeft 162 sociale huurappartementen in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam gekocht van ontwikkelaar MRP. MIX Amsterdam op het Osdorpplein omvat in totaal 528 appartementen, een open gemeenschappelijke binnentuin voor bewoners en omwonenden, winkels, kantoren en het kunst- en cultuurcentrum “Het Verhalenhuis”.

De sociale huurwoningen, waaronder 2-, 3- en 4-kamerwoningen, zijn geschikt voor diverse doelgroepen: van starters tot senioren. Ymere wordt bij oplevering, naar verwachting in 2026, eigenaar van de woningen.

Eerder al verkocht MRP vier woontorens met in totaal 281 appartementen in dat project aan de Duitse vastgoed- en vermogensbeheerder Union Investment Real Estate. Het Osdorpplein moet het nieuwe 'bruisende stadshart' van Amsterdam Nieuw-West worden. MRP is de grote ontwikkelaar in het gebied. In 2020 leverde MRP al een parkeergarage, een nieuwe supermarkt en commerciële ruimtes in Don Bosco op. En eerder dit jaar werd project The Hub opgeleverd. Daarin zijn onder andere ondergebracht het nieuwe Stadsloket, 37 koopappartementen, 40 vrije sector huurappartementen en - voor Woonzorg - 16 sociale huurwoningen.