Overslaan en naar de inhoud gaan

Duitse vastgoedreus koopt vier te bouwen woontorens bij Osdorpplein

Image

MRP heeft vier woontorens met in totaal 281 appartementen in het nieuwbouwproject MIX Amsterdam op het Osdorpplein verkocht aan de Duitse vastgoed- en vermogensbeheerder Union Investment Real Estate. Daarmee lijkt de verdere ontwikkeling van het Osdorpplein veilig gesteld. MIX Amsterdam omvat in totaal 528 huurappartementen waarvan 162 sociale huurappartementen, commerciële ruimtes en het kunst- en cultuurcentrum “Het Verhalenhuis”.

Het Osdorpplein moet het nieuwe 'bruisende stadshart' van Amsterdam Nieuw-West worden. De grote ontwikkelaar in het gebied is MRP. In 2020 leverde MRP al een parkeergarage, een nieuwe supermarkt en commerciële ruimtes in Don Bosco op. En in de tweede fase werd in februari het project The Hub opgeleverd. Daarin zijn onder andere ondergebracht het nieuwe Stadsloket, 37 koopappartementen, 40 vrije sector huurappartementen en - voor Woonzorg - 16 sociale huurwoningen met binnentuin en gezamenlijke ruimte voor de bewoners. 

Met de verkoop van fase drie aan Union Investment kan ook de realisatie van de derde fase starten. De transactie omvat naast de woontorens ook circa 4.000 m² commerciële ruimte en een ondergrondse parkeergarage. 

Union Investment heeft volgens eigen opgave een beheerd vermogen van ongeveer 57 miljard euro. Het bedrijf investeert in kantoren, winkels, horeca, logistiek en woningen en is in 26 landen actief.