Overslaan en naar de inhoud gaan

Ymere kiest voor sloop/nieuwbouw in Weesp Hogewey

Image

Ymere wil haar sociale huurwoningen aan de Kastanjelaan en Papelaan in Weesp afbreken en vervangen door 35 nieuwe eengezinswoningen. Enkele woningen zijn dusdanig verzakt dat nieuwbouw de beste optie is, zo heeft de Amsterdamse corporatie de bewoners laten weten. De huurwoningen in de wijk Hogewey zijn dringend toe aan een renovatie, maar uit onderzoek is gebleken dat ook de funderingen moeten worden aangepakt. 

“Dit is één van de redenen om ervoor te kiezen de woningen niet te renoveren, maar opnieuw te bouwen. Dat levert uiteindelijk voor iedereen het beste eindresultaat op”, aldus regiomanager Kim Ronner. Zij realiseert zich dat deze boodschap voor de bewoners als een onaangename verrassing komt. “Het gaat onder de streep niet over stenen, maar over het thuis van onze bewoners.” In de periode tussen sloop en nieuwbouw zullen de bewoners ergens anders moeten wonen, maar dat kan van tijdelijke aard zijn. Ymere garandeert dat alle oorspronkelijke bewoners als ze dat willen, kunnen terugkeren naar hun vertrouwde plek in Weesp. De komende tijd gaat de woningcorporatie verder in gesprek met de bewoners van de Kastanjelaan en Papelaan over de nieuwbouwplannen. Daarna volgt een periode van herhuisvesting. Ymere streeft ernaar om de eerste nieuwbouw begin 2027 gereed te hebben.

Ymere is al enkele jaren bezig met vernieuwing van de wijk Hogewey vlakbij het centrum van Weesp. Om tot een meer gemengde buurt te komen, is een deel van de sociale huur aan de Kastanjelaan eerder al gesloopt voor de bouw van koopwoningen. Ook is de Kostverlorenflat afgebroken voor de bouw van 96 nieuwe appartementen. Aan de Tuinkade en Plantaanlaan zijn woningen gerenoveerd.