Ymere blijft bij oorspronkelijke bouwplannen in Vijfhuizen

25.09.18
Ymere blijft bij oorspronkelijke bouwplannen in Vijfhuizen

Ymere neemt het alternatieve ontwerp voor de nieuwbouw van sociale huurwoningen aan de Groeneweg in Vijfhuizen niet over. De corporatie start binnenkort met het afbreken van twintig seniorenwoningen om daar vervolgens 35 sociale huurappartementen te realiseren.

Volgens regiomanager Remco Pols heeft Ymere het voorstel van de omwonenden en de Dorpsraad uitvoerig bestudeerd, maar is er voor toekomstige huurders en omwonenden geen sprake van verbetering. In het alternatieve plan is de kamerindeling niet optimaal. Ook is sprake van minder privacy voor de omwonenden. Wel worden suggesties voor een betere inrichting van de openbare ruimte overgenomen.

Ymere wil aan de Groeneweg twintig oude seniorenwoningen afbreken en vervangen 35 nieuwe sociale huurappartementen voor 1- en 2-persoonshuishoudens. Aan dit type woning is grote behoefte in Vijfhuizen. Meer dan 100 inwoners hebben al de wens uitgesproken er te willen wonen. Het ontwerp van Ymere stuitte echter op bezwaren uit de buurt: ze vinden het niet mooi en te groot.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS