Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonvoorziening voor jongvolwassenen met begeleiding in Almere-Oosterwold

Image

Woningcorporatie De Alliantie realiseert een woonvoorziening voor 26 jongvolwassenen met 24-uurs begeleiding in Almere-Oosterwold.
Het project bestaat uit vier duurzame woningclusters, gebouwd in een carré-vormige hoeve. Nobelhof@Oosterwold is een wooninitiatief van ouders met een volwassen kind met een verstandelijke beperking. Zij hebben een woonomgeving voor ogen, waar actieve dagbesteding een logisch gevolg is van de manier van samen wonen en samen leven.

Het ontwerp van architect Leonie Borgerink weerspiegelt de veiligheid en beslotenheid van een familie. Elk ‘gezin’ heeft zijn eigen woning als onderdeel van de hoeve. De gemeenschappelijke en royale huiskamer en woonkeuken vormen het hart. Iedere bewoner krijgt een eigen kamer van ongeveer 30m2 met eigen sanitaire unit. De woningen zijn gesitueerd rondom een gemeenschappelijke binnentuin. Op het terrein komt ook een woning voor een hofmeester.

Na ruim vijf jaar van voorbereiding zijn de overeenkomsten getekend. Zenzo Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt het project dat wordt gebouwd in Oosterwold, een groen gebied tussen Almere en Zeewolde. Woningcorporatie De Alliantie is opdrachtgever en wordt na oplevering verhuurder. De woningen worden verhuurd aan Stichting Nobelhof. Er is plaats voor 26 jongvolwassenen. De verwachting is dat de bewoners medio 2023 hun intrek in Nobelhof kunnen nemen.