Overslaan en naar de inhoud gaan

Tijdelijke woonplekken voor 'economisch daklozen' in Amstelveen

Image

De gemeente Amstelveen gaat samen met RIBW K/AM en beheerpartij Villex een nieuwe bestemming geven aan het pand op de Graaf Janlaan in de wijk Randwijck in Amstelveen. Er komen 14 studio’s voor mensen die tijdelijk onderdak nodig hebben.

De zelfstandige appartementen, eerder in gebruik als voorziening voor beschermd wonen, zijn verouderd. Deze maand nog start de renovatie. In het gebouw zullen mensen hun intrek nemen die in hun zoektocht naar een woning tussen wal en schip dreigen te geraken. Denk aan economisch daklozen, die vanwege een scheiding op straat staan en nog geen permanente plek hebben gevonden. “Het project aan de Graaf Janlaan is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking”, zegt wethouder Rob Ellermeijer (Wonen). “Zo kunnen we iets betekenen voor inwoners die met een tijdelijke woonplek rust vinden om hun leven weer op orde te krijgen.” RIBW K/AM ondersteunt de bewoners met het maken van een uitstroomplan.

Amstelveen ziet een toenemend aantal inwoners dat door een scheiding of verlies van een baan dakloos wordt. Behalve het pand aan de Graaf Janlaan, werkt de gemeente aan nog meer oplossingen voor deze doelgroep.

Trefwoorden