Stadgenoot verkoopt Senecaflat aan HFF voor renovatie

10.03.2016
Image

Stadgenoot heeft de Senecaflat aan het Confuciusplein in Amsterdam Nieuw-West verkocht aan Holland Housing Fund (HHF). De woningcorporatie bouwde zelf eerder nieuwe appartementen aan het Confuciusplein, maar laat de renovatie van de Senecaflat nu over aan een marktpartij. HHF gaat de woningen in het middensegment verhuren. Momenteel wonen er tijdelijke huurders.

Holland Housing Fund (HHF) ziet volop mogelijkheden voor renovatie van de Senecaflat. Het gebouw is oorspronkelijk ontworpen door architect Bodon, die ook het RAI gebouw op zijn naam heeft staan. Het complex bestaat nu nog uit 43 woningen en bedrijfsruimten in de plint. Na renovatie ontstaan er 60 kleinere eigentijdse appartementen en kleinere, meer flexibele bedrijfsruimten. De renovatie begint in maart 2016 en neemt een klein jaar in beslag. De nieuwe appartementen zijn bestemd voor het middeldure geliberaliseerde huursegment.
Stadgenoot is blij met de verkoop én het ontwerp voor de Senecaflat. "Het is goed dat er ook in dat deel van de stad middeldure huurwoningen komen. Verkoop is het bewijs dat we samen met de markt onze wijken versneld kunnen moderniseren", aldus een woordvoerder.
Holland Housing Fund (HHF) is sinds 2013 actief op de Nederlandse vastgoedmarkt. HHF richt zich vooral op het vernieuwen en transformeren van bestaande wooncomplexen en kantoorpanden naar kwalitatief hoogwaardige huurwoningen. Doel is deze complexen vervolgens te verkopen aan eindbeleggers uit binnen- en buitenland. HHF werkt samen met Rutges Vernieuwt uit De Meern.