SP: Veel vochtproblemen in Amsterdamse sociale huurwoningen

26.04.17
SP: Veel vochtproblemen in Amsterdamse sociale huurwoningen

Beschimmelde kozijnen en muren en ander achterstallig onderhoud: het is schering en inslag in de Baarsjes, zo is de SP afgelopen week gebleken bij een buurtonderzoek. Zij bezocht tientallen woningen in de Columbuspleinbuurt en de Hoofdweg in de Baarsjes.

Verhuurder De Key heeft voor een deel van de woningen herstelplannen. Veel bewoners zijn volgens de SP sceptisch over de manier waarop de woonstichting de huizen wil verbeteren. Uit het buurtonderzoek bleek ook dat er woningen zijn waar de verhuurder niks wil doen aan de schimmelklachten en verrotte kozijnen met enkel glas.

De SP heeft onlangs een meldpunt schimmelwoningen geopend. Veel mensen hebben daar klachten gemeld, zo zegt SP-raadslid Erik Flentge. “Ik ben echt onder de indruk van het aantal mensen dat zich heeft gemeld en de problemen die we aantreffen. Sommige verhuurders maken er echt een bende van. Als gevolg zitten huurders in een schimmelhuis met gezondheidsklachten tot gevolg.”
De SP trof niet alleen problemen aan in de Baarsjes. Er werden ook vochtproblemen in de Laurierhof in de Jordaan en schimmelplafonds in de Banne in Noord aangetroffen. Ook in Bos en Lommer blijken meerdere huizen in een portiek last te hebben van ernstige vochtproblemen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS