Overslaan en naar de inhoud gaan

Seniorenhuisvester Habion koopt 114 woningen in Beverwijk

Image

De landelijke ouderenhuisvester Habion - ook actief in Amsterdam -  heeft het complex Nieuw Akerendam in Beverwijk overgenomen van Fonds Sluyterman van Loo. Habion heeft daarbij  toegezegd fors te gaan investeren in energiebesparende maatregelen. Directeur Peter Boerenfijn van Habion: "Daarnaast hebben we afgesproken dat we ook in de toekomst – met name op het vlak van kunst en cultuur – met het Fonds Sluyterman blijven samenwerken. Dat vinden we belangrijk. Bovendien kunnen we op deze manier onderzoeken hoe dit thema ook voor bewoners op andere locaties van waarde kan zijn. De aankoop van Nieuw Akerendam in Beverwijk biedt ons voorts een uitgelezen kans op uitbreiding in een regio waar veel behoefte is aan goede huisvesting voor ouderen”. 

Fonds Sluyterman van Loo is een ouderenfonds dat het levensplezier van ouderen stimuleert door mee te betalen aan initiatieven voor kunst en verbinding. Dit doet het ouderenfonds in Nederland en het Caribisch deel van het koninkrijk. Het ouderenfonds gelooft dat creatieve ontwikkeling en verbinding zin en betekenis geven aan het leven van ouderen. 

Nieuw Akerendam ligt in de wijk Vondelkwartier, tegen het centrum van Beverwijk aan bij het NS-station. In de directe nabijheid zijn veel voorzieningen als winkels, een ziekenhuis, een huisartsen- en tandartsenpraktijk en een apotheek. Nieuw Akerendam omvat 53 sociale huurwoningen, 61 huurwoningen in de vrije sector en 39 parkeerplaatsen.