Overslaan en naar de inhoud gaan

Rochdale begint aan grootschalige vernieuwing Van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw-West

Image

Woningcorporatie Rochdale maakt een begin met de grootschalige vernieuwing van de Van Deysselbuurt in Amsterdam Nieuw West. Aannemer Dura Vermeer gaat in totaal 376 woningen renoveren en 254 nieuwe woningen bouwen in het middendeel van de buurt. In de loop van dit jaar begint de mix van sloop, nieuwbouw en renovatie.

“Het moet niet uitmaken waar je woont of opgroeit. Overal moet je volwaardig kunnen meedraaien in de samenleving. Dat is onze filosofie. Wij zetten daarom alles op alles voor een sterke Van Deysselbuurt, waar je veilig en prettig kunt wonen en waar iedereen toegang heeft tot goede voorzieningen”, aldus Eric Nagengast, directeur Vastgoed van Rochdale.

De aanpak van de woningen van Rochdale is onderdeel van een grote herontwikkeling. De buurt telt op dit moment ongeveer 1.200 woningen, vrijwel allemaal in de sociale huursector. Ruim de helft (700) van de woningen wordt duurzaam gerenoveerd, iets minder dan de helft (500 woningen) wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Daarbovenop zijn 600 extra nieuwe woningen gepland.

Na de vernieuwingsoperatie telt de Van Deysselbuurt 1.800 woningen: 60% sociale huur, 20% middeldure huur en 20% koop. Het resultaat moet een gemengde, levendige buurt opleveren waar plaats is voor starters, alleenstaanden, gezinnen en ouderen.