Openstelling ‘Nuon-weg’ maakt IJburg beter bereikbaar

26.01.2018
Image

Amsterdam zorgt voor verbetering van de bereikbaarheid van de wijk IJburg. Na een volledige herprofilering gaat de Overdiemerweg, ook wel bekend als de Nuon-weg, in 2020 weer open. De openstelling van de Overdiemerweg - na jarenlange discussie met de gemeente Diemen- biedt volgens de gemeente Amsterdam niet alleen kansen voor de verbetering van het openbaar vervoer, ook maakt het Muiden en Weesp een stuk beter bereikbaar.

“De bewegingsvrijheid van de IJburgers wordt groter door de toevoeging van een extra verbinding. Het inzetten van de parallelweg van de A1 als vrije busbaan zorgt voor een betere betrouwbaarheid van het openbaar vervoer. Daarbij komt dat we ook de kruising Pampusweg en Maxisweg verkeersveiliger maken. Kortom, een mooi resultaat uit het coalitieakkoord voor IJburg”, aldus verkeerswethouder Pieter Litjens.

In 2020 moet de Overdiemerweg van bestemmingsweg naar doorgaande weg zijn gewijzigd. De gemeente Diemen zal hiervoor het geldend bestemmingsplan herzien. In de komende twee jaar worden de laatste onderzoeken afgerond, zoals de mogelijkheid van een ongelijkvloerse fietsoversteek, en in samenwerking met Nuon, Gooise Meren, Diemen en Maxis wordt een beheerplan opgesteld. Na openstelling van de Overdiemerweg kan de aansluiting met de Pampusweg worden aangepast, waardoor het laatste stukje busbaan tussen Almere, Muiden, Weesp en IJburg een volledig vrije busbaan wordt.