81 middeldure huurwoningen voor gezinnen in Spaarndammerbuurt

26.01.2022
Image

NL Development heeft de selectieprocedure voor de ontwikkeling van de Brediuslocatie in de Spaarndammerbuurt in Amsterdam-West gewonnen. Op deze locatie komen 102 woningen, waarvan 81 middeldure huurwoningen en 21 koopwoningen. Ook voorziet het plan in de realisatie van 1.000 m2 maatschappelijke voorzieningen in de plint van de nieuwbouw en een ondergrondse parkeerkelder.

Eind 2020 zette de gemeente deze tender in de markt. Een ingewikkelde locatie op de plek van de voormalige Brediushal. Geen sociale huur, maar wel een stevig eisenpakket. De ontwikkelaar moet niet alleen middeldure huurwoningen voor gezinnen bouwen, maar de toekomstige belegger moet ze ook voor minimaal 25 jaar in eigendom houden. Deze termijn in conform de afspraken uit het Middenhuur-akkoord dat de gemeente begin 2020 sloot met IVBN, NEPROM en Vastgoed Belang.
“Het is geweldig dat er door dit nieuwbouwproject in West 81 woningen bijkomen die vallen in het middensegment. Er is een schreeuwende behoefte aan huizen met huren in deze prijsklasse”, aldus Melanie van der Horst, portefeuillehouder van stadsdeel West.
Het bouwplan is ontworpen door architectenbureau Monadnock. Studio Blad levert het ontwerp van de buitenruimte.