NHG breidt vangnet voor woningeigenaren uit tijdens coronacrisis

22.04.20
NHG breidt vangnet voor woningeigenaren uit tijdens coronacrisis

Iedereen die een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft afgesloten en de hypotheeklasten niet kan dragen vanwege de coronacrisis, krijgt ruimte om maximaal 9 procent van het hypotheekbedrag aan achterstand op te lopen met behoud van NHG. Deze versoepeling van de voorwaarden maakt het makkelijker voor geldverstrekkers en eigenaren om een betalingsregeling te treffen. Toekenning en terugbetaling van de achterstand vindt plaats op basis van afspraken tussen geldverstrekker en de consument.

Geldverstrekkers konden in het verleden al de zogenaamde Woonlastenfaciliteit (WLF) namens NHG aanbieden. Die was tijdens de kredietcrisis ontwikkeld. De WLF wordt nu weer van stal gehaald en bovendien versoepeld. De NHG wil nu borg staan voor een bedrag tot maximaal 9 procent van de oorspronkelijke hypotheeksom. Is de hypotheekschuld bijvoorbeeld 200.000 euro, dan staat NHG borg voor een achterstand van maximaal 18.000 euro.
De NHG heeft de maatregel in overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken, de Nederlandse Vereniging van Banken en het Verbond van Verzekeraars uitgewerkt.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS