Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer flexwoningen in Zaanstad

Image

Zaanstad gaat samen met de corporaties Parteon, ZVH en Rochdale meer tijdelijke woningen bouwen dan de eerder bekend gemaakte 192 units die in Assendelft komen. "Onze ambitie is om de komende vijf jaar tenminste 500-750 tijdelijke woningen op verschillende tijdelijke plekken neer te zetten”, aldus wethouder Wonen Harrie van der Laan.

De woningen zijn in eerste instantie bestemd voor starters, spoedzoekers en Oekraïense vluchtelingen. Allemaal inwoners bij wie de nood hoog is. Zo telt Zaanstad circa 3.900 starters die nu veelal noodgedwongen bij hun ouders blijven wonen. Ook kent de stad veel zogeheten spoedzoekers, zoals mensen die na een scheiding snel woonruimte nodig hebben. Het streven is dat uiteindelijk tweederde van de woningen bestemd zijn voor Zaankanters. De gemeente en de corporaties krijgen financiële hulp vanuit het Rijk voor de tijdelijke woningen.

Er zijn nog geen definitieve locaties bekendgemaakt, behalve die aan de Noorderveenweg in Assendelft. De samenwerkende partijen verwachten voor het eind van dit jaar uitsluitsel te kunnen geven over plekken en aantallen.

NH Bouwstroom

De toekomstige buren hoeven niet bang te zijn dat er containerwoningen worden geplaatst: “De woningen zijn van goede kwaliteit. Deze woningen zien er niet alleen mooi uit, ze zijn ook betaalbaar”, aldus Harry Platte van Parteon. De flexwoningen worden geleverd door een geselecteerde partner van het samenwerkingsverband NH Bouwstroom. De fabriekswoningen worden kant en klaar geplaatst.