Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoogbouw bij Amstelstation in Amsterdam Oost

Image

De gemeente Amsterdam zoekt een ontwikkelaar die 350 middeldure huur- en vrijesectorwoningen en een openbare parkeergarage met daktuin wil realiseren op twee kavels naast het Amstelstation in Amsterdam Oost.
Het transformatiegebied Amstelstation-Amsteloever ligt tussen het spoor en de Amstel. Voor kavel 4 wordt gedacht aan een woontoren van honderd meter op een onderlaag met voorzieningen. Op de naastgelegen kavel (kavel 3) blijft de hoogte van het woongebouw beperkt tot 38 meter hoog. De gemeente Amsterdam is op zoek naar een partij die deze binnenstedelijke opgave doorgrondt en openstaat voor samenwerking met andere partijen. De ontwerpen worden beoordeeld op de aanpak van het ontwikkel- en realisatieproces, de ruimtelijke kwaliteit en de mate van duurzaamheid.

Amstelstation-Amsteloever zal de komende jaren veranderen in een hoogstedelijk woon- en werkgebied. De nieuwbouw op beide kavels komt aan het nieuwe stationsplein en maakt deel uit van de herontwikkeling van de Van der Kunbuurt. Stadgenoot realiseert daar na sloop/nieuwbouw ook nog eens vierhonderd sociale huurwoningen.