Overslaan en naar de inhoud gaan

Hof van Leijh in Haarlem voor zorgbehoevenden en reguliere huurders

Image

Elan Wonen is begonnen met de bouw van Hof van Leijh aan de Schipholweg in Haarlem. Het complex zal bestaan uit 172 woningen en diverse voorzieningen, waardoor bewoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

Hof van Leijh is volgens de corporatie een schoolvoorbeeld van sociale woningbouw nieuwe stijl: doelmatig, flexibel, compact en geschikt voor uiteenlopende bewoners. Elan Wonen maakt het daarmee mogelijk dat zowel zorgbehoevenden, senioren als reguliere huurders daar een passende woning kunnen vinden. In het gebouw komen voorzieningen die bedoeld zijn voor de bewoners van Hof van Leijh én voor de buurtbewoners. Op de begane grond van het complex komt een ontmoetingsruimte. Ook het buurtteam van Zorgbalans zal op de begane grond worden gevestigd. In Hof van Leijh is ook plek voor een woongroep voor mensen met verstandelijke beperking, ondersteund door SIG. De bewoners van deze woongroep vinden een deel van de dagbesteding in het ondersteunen bij activiteiten in het gebouw, zoals de maaltijdvoorziening.

De ontwikkeling bestaat uit 126 appartementen (sociale huur), 21 eengezinswoningen (sociale huur), en 4 woon/werk-woningen (vrije sector huur) en 21 eengezinswoningen (koop). Het complex wordt naar verwachting begin 2021 opgeleverd.