Overslaan en naar de inhoud gaan

GoedeStede realiseert 20 sociale huurwoningen voor senioren in Almere

Image

Deze week is de bouw van de Deining in Almere Haven gestart en nog voor de zomer kunnen de nieuwe bewoners erin trekken. Het gaat om twintig sociale huurwoningen voor senioren. Woningcorporatie GoedeStede heeft het plan in nauwe samenspraak met belangstellenden ontwikkeld, aldus directeur Arjan Deutekom: “Ze hebben gekozen voor gelijkvloerse woningen die mooi aansluiten bij de omliggende bebouwing. Ook hebben enkele enthousiaste senioren zich verenigd in bouwgroep ‘De Deining’. Zij dachten met ons mee over de indeling van de woningen en de woonomgeving."
Er komen 19 driekamer seniorenwoningen met een kap en een tweekamer seniorenwoning met een plat dak. Bouwer Trebbe kan de woningen snel bouwen dankzij een bouwsysteem met geïsoleerde prefab gevels met ingestorte kozijnen en keramische steenstrips. Dankzij de steenstrips ontstaat er een gevel die nauwelijks is te onderscheiden van gemetselde woningen.

De toewijzing start begin maart via Woningnet regio Almere. Woningzoekenden uit de wijk De Marken krijgen voorrang, waardoor zij de kans krijgen in hun eigen buurt te blijven wonen in een meer passende woning.