Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Pek vernieuwt

Top

Het is er toch van gekomen. In de Van der Pekbuurt wordt niet gesloopt maar gerenoveerd. Half april namen de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst. Ymere denkt voor eind juli de rest van de 88 woningen uit de eerste bouwfase op te leveren.

De woningen zijn hoogwaardig gerenoveerd naar ontwerp van architectenbureau Hoogeveen. Grondige vernieuwing van het casco, met nieuwe fundering en nieuwe kozijnen. Aan de binnenzijde een nieuwe indeling met een nieuwe keuken en nieuw sanitair. Problemen met vocht, kou en geluidsoverlast moeten tot het verleden behoren. De woningen hebben weer hun oorspronkelijke kleur gekregen.

De 88 woningen behouden allemaal hun sociale status. Vijftien van de 64 vaste huurders keren terug. Zij hebben met de architect de indeling van hun nieuwe huis ontworpen.

Ymere bereikte in 2014 overeenstemming met de gemeente over de versnelde renovatie van 150 tot 170 woningen. De gemeente draagt daaraan 5 miljoen euro bij. Ymere heeft inmiddels ook een begin gemaakt met de renovatie aan de westkant.

Uiteindelijk moet de buurt een meer gemengd karakter krijgen. Ymere verkoopt daartoe vijf woonblokken aan marktpartijen. Veertien woningen in de Begoniastraat staan al te koop. De renovatie daarvan start na de zomer.

De Van der Pekbuurt werd begin van de twintigste eeuw gebouwd naar een ontwerp van architect J.E. van der Pek.  

 
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image