Overslaan en naar de inhoud gaan

Elan Wonen zoekt aansluiting bij de Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie

Image

De Haarlemse woningcorporatie Elan Wonen zoekt aansluiting bij de Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie. Daarmee ontstaat een samenwerkingsverband van zeven woningbouwcorporaties met ruim 90.000 huurwoningen. Binnen de coalitie wordt kennis over duurzaamheidsvraagstukken uitgewisseld. Ook is het de bedoeling dat de betrokken corporaties een gezamenlijk inkoopbeleid ontwikkelen.

Woningcorporaties in Noord-Holland staan volgens Elan Wonen voor dezelfde duurzaamheidsopgave. Het isoleren van eengezinswoningen en portieketagewoningen, als ook het verduurzamen van blokverwarmingen en het aansluiten op warmtenetten vormt een forse uitdaging. Zo gaat de gemeente Haarlem een warmtenet aanleggen in de wijk Schalkwijk. Dit doet zij samen met Elan Wonen, Pré Wonen, Ymere en Firan. “De grootste uitdaging hierbij is het ombouwen van woningen met een eigen individuele cv-ketel naar een warmte-aansluiting. Met de kennis vanuit de Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie zijn wij ervan overtuigd dat deze transitie succesvol zal verlopen”, aldus de Haarlemse corporatie.

De Noord-Hollandse Duurzaamheidscoalitie wordt verder gevormd door Intermaris, Kennemer Wonen, Parteon, Pré Wonen, Wooncompagnie en Woonwaard. Zij worden daarbij ondersteund door Atriensis.