Eigen Haard verduurzaamt 3.500 sociale huurwoningen in Amstelveen

27.06.17
Eigen Haard verduurzaamt 3.500 sociale huurwoningen in Amstelveen

Eigen Haard verduurzaamt de komende zes jaar 3.500 huurwoningen in Amstelveen. Na 2022 zijn er in de gemeente Amstelveen geen sociale huurwoningen meer met een E, F of G-label. Vierhonderd woningen aan de Van Heuven Goedhartlaan zijn als eerste aan de beurt.

"We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in renovaties. Toch hebben we nog steeds veel woningen met een relatief laag energielabel", zegt corporatiebestuurder Bert Halm."Die willen we nu versneld wegwerken. De woningen aan de Van Heuven Goedhartlaan zijn de eerste die we aanpakken. De bewonerscommissie heeft zich daarvoor bijzonder ingezet. We isoleren deze flats naar de eisen van deze tijd door nieuwe dak- en spouwmuurisolatie. Ook isoleren we de kopgevels aan de buitenzijde en vervangen "de beglazing en plaatsen draairamen en nieuwe voordeuren."

Om extra tempo te maken wil Eigen Haard onderzoeken bij welke bewoners het meeste draagvlak is voor de ingreep."Gebouwen waar het draagvlak het hoogst is, pakken we eerder aan", aldus Halm.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS