Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Redactioneel #89
NUL20 gaat veranderen

Trump president van de Verenigde Staten, Leonard Cohen overleden, zestien partijen in de Tweede Kamer, zelfrijdende auto's die zelf een parkeerplaats zoeken. De wereld verandert, zeg dat wel. Dat geldt zelfs voor NUL20 dat al veertien jaar met een ijzeren regelmaat van zes keer per jaar bij je wordt bezorgd.

We gaan meer online doen en minder op papier. Dat scheelt een hoop geld, daarover kunnen we maar beter eerlijk zijn. De papieren editie wordt een kwartaalblad. Wel dikker dan nu, met meer uitgebreide dossiers en een opgefriste vormgeving. De eerste editie van NUL20 nieuwe stijl verschijnt eind februari/begin maart. En natuurlijk blijft het kwartaalblad ook in digitale (verrijkte) PDF-versie verschijnen.

Dan online. Sinds de start van NUL20 staan alle artikelen uit het blad al online. Daarmee hebben we inmiddels een indrukwekkend archief opgebouwd van alle beleid, discussies en praktijk van veertien jaar rond wonen en stedelijke ontwikkeling in de regio Amsterdam. Daarnaast publiceren we op onze site bijna dagelijks berichten over ontwikkelingen in onze woonsector. Die nieuwsverslaggeving breiden we vanaf 2017 uit met langere artikelen. Sommige daarvan zullen in geactualiseerde versie in het kwartaaltijdschrift terugkomen, andere niet. Daarnaast gaan we op onze site meer ruimte scheppen voor bijdragen van externe deskundigen, opiniemakers en betrokken Amsterdammers (zo noem ik voor het gemak iedereen maar even uit de regio Amsterdam).
Om de actuele berichtgeving op onze site te volgen, is het handig je te abonneren op onze Twitter-account @nul20 of Facebook-vriend van NUL20 te worden (facebook.com/nul20wonen/). Wat blijft is onze digitale nieuwsbrief met het overzicht van het belangrijkste woonnieuws in en voor de regio Amsterdam.
Wat ook blijft is de 'live talkshow' PakhuisNUL20, elk kwartaal in Pakhuis de Zwijger. De volgende bijeenkomst is 12 december (zie het programma elders op deze pagina's en op onze site). Op 27 februari hebben we een bijeenkomst voorafgaand aan de verkiezingen. We willen dan woordvoerders van politieke partijen aan de tand voelen over hun soms magere woonparagrafen.

Reactie toevoegen

Platte tekst

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol type start> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id> <img src alt data-entity-type data-entity-uuid data-align data-caption>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Hoofdredacteur NUL20