Overslaan en naar de inhoud gaan

Winterlezing #5 Booking.com Headquarters – Thema Werken

In 2023 bespreekt Arcam vijf nieuwe en langverwachte projecten in Amsterdam die als blikvangers de toegang vormen tot een wijk of gebied. Maar hoe toegankelijk zijn deze prominente entreegebouwen voor mensen met een beperking?

Op de plek waar ooit het iconische Post CS-gebouw stond, is naar ontwerp van UNStudio het nieuwe, internationale hoofdkantoor van Booking.com gerealiseerd. Verantwoordelijk voor het interieur zijn UNStudio samen met HofmanDujardin. Het complex neemt maar liefst een derde van het hele eiland in beslag. Naast kantoorruimte voor vierduizend medewerkers voor Booking.com inclusief opleidingscentrum, komen er 42 appartementen, horeca en een fietsenstalling met 2.500 plekken.

In het panelgesprek na de lezing bespreekt Arcam met ervaringsdeskundigen en experts hoe er in het ontwerp rekening is gehouden met fysieke toegankelijkheid. Wat kom je tegen als ervaringsdeskundige bij een projectbezoek? Welke maatregelen zijn er genomen om dit kantoor zo toegankelijk mogelijk te maken?

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Arcam. 

Datum
Plaats
Hoogte Kadijk 179-189, Kantoor Lieven de Key HQ
Agendatype
Bijeenkomst
Organisatie
Arcam