PakhuisNUL20 - maandag 17 december

Image

PakhuisNUL20 - de talkshow over Amsterdamse woonkwesties - zet de luiken open. Door interviews en debat; door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties. 

Maandag 17 december 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Onderwerpen: wat gaan de corporaties nog doen? perspectieven middelduur huursegment, ombouw zorginstellingen. Editie 12.

Inschrijven kan HIER.

Het programma


Wie krijgt de woning?

Het woonruimteverdelingssysteem voor sociale huurwoningen in de regio Amsterdam gaat op de schop. Althans daar koersen de betrokken vijftien gemeenten en woningcorporaties op aan. De herziening moet leiden tot betere kansen voor starters en woningzoekenden die met spoed een woning nodig hebben. De via WoningNet opgebouwde inschrijfduur gaat een kleinere rol spelen. Wat zijn de kansen? Wat de bedreigingen? Zijn er nieuwe ideeën om de toewijzing van sociale huurwoningen te verbeteren?

Wij gaan daarover in gesprek met de zaal en een forum met Paulus Jansen (directeur Woonbond), Songül Mutluer (wethouder Wonen Zaanstad, PvdA) en Eric van Kaam (directie Ymere)

 

Waarom, waarheen? 

Ter inleiding lichten Sanne van der Lelij (beleidsadviseur Wonen, Gemeente Amsterdam) en Pieter Schipper (adviseur strategie, Ymere) de uitgangspunten van de herziening toe.   


Ruimte voor onorthodoxe ideeën

Woningen bouwen is één manier om de sociale woningvoorraad te vergroten. Maar zijn er ook nog andere manieren om het aanbod aan sociale huurwoningen te vergroten? We onderzoeken in deze sessie naar onorthodoxe ideeën om sociale huurders te verleiden te verhuizen en de sociale huursector te verlaten.


Met: Tjeerd Herrema  (ex-wethouder Amsterdam en Almere) en Frank Wassenberg (projectleider bij Platform 31)


NUL20 houdt een kleine enquête waarin een aantal dilemma's rond de verdeling van sociale huurwoningen aan de orde komen. We zijn geïnteresseerd in uw mening. Dat kan hier (duurt slechts) enkele minuten:
Enquête: Woonruimteverdeling- kan het beter? 

 


OOK: Jos van der Lans over 150 jaar De Key

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat de eerst rechtsvoorganger van Woonstichting De Key werd opgericht. Ze begon onder de naam Bouwmaatschappij tot Verkrijging van Eigen Woningen in 1868 als zelforganisatie van arbeiders. Cultuurpsycholoog en publicist Jos van der Lans, eerder mede-verantwoordelijk voor de Canon Volkshuisvesting, schreef de geschiedenis in 'Het Begon met dubbeltjes'. Interview met de schrijver.
 
 
 
 
 
 

Vanaf half tien: netwerkborrel

PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

 

PakhuisNUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER

Datum
Plaats
Pakhuis De Zwijger Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam lat:52.376876 long:4.921860
Agendatype
Bijeenkomst
Organisatie
NUL20
E-mail
redactie@nul20.nl