Pakhuis NUL20 - talkshow over Amsterdamse woonkwesties

Datum: 
26 november 2012

Agendatype:

Plaats: 
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
NL
Organisatie: 
NUL20 en Pakhuis De Zwijger

De tweede editie van de nieuwe talkshow over Amsterdamse woonkwesties. Verdwijnende rijkssubsidies, draconische gemeentelijke bezuinigingen, zuinige banken en corporaties die zich op hun kerntaken terugtrekken. Het is crisis in de woningsector. Of niet? PakhuisNUL20 zet de luiken open. Door interviews en debat. En door ruim baan te geven aan initiatieven van ondernemende Amsterdammers en Amsterdamse organisaties. 

Maandag 26 November 20:00 - 21:30 uur. Toegang gratis, inschrijven verplicht. Thema's 'Pionieren in de stad' en 'De consequenties van Rutte II voor de Amsterdamse woningmarkt'.

Inschrijven kan HIER.

Het programma:


PITCH

Black JackBlack Jack: CPO onder architectuur ontworpen

WIE: Dirkjan van Wieringhen Borski van BNB architecten

WAT: CPO-plan Black Jack op kavel 21A  Buiksloterham

De architectencombinatie ‘Black Jack’ van BNB architecten en B06 architecten heeft de competitie voor Buiksloterham Kavel 21 in Amsterdam Noord gewonnen. Het gebouw van 5000 vierkante meter wordt ontwikkeld voor wonen en werken, onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De kavel bevindt zich aan het Van Hasselt-kanaal . De opdracht van de gemeente was een energieneutraal gebouw te ontwerpen in CPO. Het  bureau ontwierp een pand met kleine zelfvoorzienende units van 45 vierkante meter voor een woon- of werkfunctie. Het pand wordt casco opgezet. De opdrachtgever kan zelf of met de architecten de indeling en het ontwerp van de eigen woning of werkplek verder uitwerken. De opdrachtgevers hebben ook nog keuze uit een aantal gevelelementen. Projectinfo.


INTERVIEW

Bob van der Zande: Crisis noopt tot regionale afstemming woningproductie

Bob van der Zande

 

Eind oktober is een regio top-24 vastgesteld van woningbouwprojecten die in ieder geval door moeten gaan. Vastgesteld door alle zelfstandige regiogemeenten, corporaties én commerciële ontwikkelaars. Hoe is dit unieke besluit tot stand gekomen? En wat betekent het in de praktijk? Info.

 

 

 


PITCH

WIE: Leontine Vermond van AMVEST 

WAT: Cruquius 67: flexibele aanpak biedt kansen voor middensegment

Cruquius 67

 

De ontwikkeling van het Cruquiusgebied moet organisch verlopen, stap voor stap. Cruquius 67 van ontwikkelaar en fondsmanager Amvest is het eerste woningbouwproject in het laatste nog onontgonnen oostelijk havengebied van Amsterdam. Aan het water en binnen de ring. In dit nieuwbouwproject neem je als koper of huurder modules af. Een of meerdere modules om te wonen. Modules om te werken. De flexibele aanpak moet wonen en werken mogelijk maken op vele prijsniveaus. Projectinfo.

 

 

 


Jim SchuytINTERVIEW

Jim Schuyt over ‘De toekomst van de corporatie’

Jim Schuyt is bestuursvoorzitter van De Alliantie. In zijn wekelijkse weblog doet hij regelmatig zich spreken. Eind van dit jaar treedt hij terug uit de directie van De Alliantie. Schuyt spreekt zich uit over de bedreigingen en kansen voor de woonsector én de woningcorporaties onder het kabinet Rutte II.

 

 

 


DEBAT

De consequenties van het regeerakkoord voor de Amsterdamse woningmarkt

Rutte Samson

Het is zover. Het kabinet Rutte II gaat de woningmarkt hervormen. Maar wat betekenen de ingrijpende plannen uit het regeerakkoord voor de Amsterdamse woningmarkt? En kan er nog aan knoppen worden gedraaid?

Over: de woningmarkt, verhuurdersheffing, markthuren, aanpak van scheefwoners, de toekomst van de huurtoeslag en de toekomst van de corporatiesector.

 

WIE: Rob Haans, (directeur De Key), Eefje Voogd (voorzitter MVA), Michiel Mulder (Pvda-raadslid) en Daniël van der Ree (VVD-raadslid)

 

 


Vanaf half tien: netwerkborrel

PakhuisNUL20 richt zich op iedereen met (professionele) belangstelling voor woonzaken in de meest brede zin: woningmarkt, stedelijke ontwikkeling, leefbaarheid, huurbeleid, stedenbouw en bouwproductie. De netwerkborrel is een uitgelezen kans bij te praten en contacten te leggen met professionals, bestuurders, initiatiefnemers en geïnteresseerden in al deze sectoren.

 

Pakhuis NUL20 is een initiatief van het tijdschrift NUL20 en debatcentrum Pakhuis De Zwijger.

Toegang is gratis. Het is wel noodzakelijk vooraf in te schrijven. Dat kan HIER