61 woningen in circulair bouwproject Juf Nienke op Centrumeiland

01.04.2020
Image

De Oisterwijkse ontwikkelaar en investeerder Dokvast begint nog voor de zomer met de realisatie van het circulaire woningbouwproject Juf Nienke op Amsterdam-IJburg. Juf Nienke omvat de bouw van 61 woningen aan de entree van het toekomstige Centrumeiland; van compacte studio's tot ruimte gezinswoningen. Voor de helft betreft het middenhuurwoningen die specifiek zullen worden toegewezen aan zorgverleners, leraren en andere maatschappelijke dienstverleners. Daarnaast wordt 750 m2 aan commerciële ruimte gerealiseerd.

De bouw van Juf Nienke is kortgeleden overgenomen van ontwikkelaar BuildingForLife en Cascade (Stichting CRCL). Het complex wordt op basis van een ontwerp van Rau Architects en SeARCH Architecten volledig circulair ontwikkeld en is geheel energieneutraal. Bij de bouw worden hergebruikte en gerecyclede materialen met een lage milieubelasting en volledig hernieuwbare materialen toegepast. Een binnentuin, plantenbakken en een groen dak zorgen voor maximale waterretentie.

Het pand wordt opgebouwd met een slimme schakeling van geprefabriceerde CLT-units. De industriële voormontage komt in handen van Barli Systeembouw. Naar verwachting is het gebouw eind 2021 gereed.