Overslaan en naar de inhoud gaan

158 woningen plus winkels en parkeergarage in hart Haarlem-Schalkwijk

Image

Bij winkelcentrum Schalkwijk in Haarlem komen 158 woningen, twee supermarkten, winkels en een openbare parkeergarage. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM heeft daarvoor de opdracht van de gemeente Haarlem gekregen. Het resterende deel van het bestaande parkeerterrein wordt een mooi ingerichte openbare ruimte, inclusief een nieuw marktplein.

“Dit is enorm goed nieuws voor Schalkwijk. De ontwikkeling van Schalkstad komt hiermee weer een stap dichterbij. Met alle andere ontwikkelingen die nu plaatsvinden in Schalkwijk, bijvoorbeeld het aangrenzende Schalkwoud, Entree West en Vijverpark krijgt Schalkwijk het elan dat het verdient”, aldus wethouder Jeroen van Spijk.

Het ontwerp van het nieuwe complex is gemaakt door PPHP architecten. De gunning aan AM wordt nu uitgewerkt in een samenwerkingsovereenkomst. Als de gemeenteraad in september akkoord gaat met de grondverkoop, kan de gemeente eind 2017 starten met het bouwrijp maken van de grond. Naar verwachting start de bouw in de tweede helft van 2018.

Trefwoorden