Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfbouwproject Roze Hallen is klaar

Image

Het zelfbouwcomplex 'Roze Hallen' aan de Bilderdijkkade wordt vrijdag geopend door wethouder Rutger Groot Wassink. Bijna alle bewoners, 55plus en behorend bij de lhbti-gemeenschap, zijn er inmiddels ingetrokken. Het gaat om veertien 'vrijwel' energieneutrale woningen met zonnepanelen op het dak.

Eind 2014 is het eerste deel van de bewoners bij elkaar gebracht door OutForever, een organisatie die zich bezig houdt met wonen voor een nieuwe generatie homomannen en lesbische vrouwen. Deze organisatie heeft het initiatief genomen om een zelfbouwkavel te krijgen aan de Bilderdijkkade en daarvoor toekomstige bewoners geworven. Na twee selectierondes kreeg de coöperatieve vereniging 'Roze Hallen' begin 2015 een van de vijf felbegeerde kavels toegewezen. Dit kavel was speciaal bedoeld voor 55+ bewoners, met een speciale focus op gemeenschappelijkheid en zorg.
Een kleine vier jaar later is het project klaar, 14 volledig zelfstandige woningen in diverse formaten met twee buitengevels. Er is een aantal gemeenschappelijke voorzieningen waaronder een gedeelde leefruimte en een wasruimte.
De coöperatie werkte samen met De Werff Architectuur, Kamsma Bouwadvies, DWA Installatie- en Energie-advies, en de Bot Bouwgroep.

Trefwoorden