Overslaan en naar de inhoud gaan

Woongebouwen The George en The Gustav – luxe wonen aan de Zuidas

Image

BPD en AM bouwen midden op de Zuidas twee woningcomplexen met zowel luxe woningen voor starters (woonoppervlak vanaf 32 m² tot en met 45 m²), als gearriveerden op de woningmarkt (woonoppervlak vanaf 72 m² tot en met 196 m²).

Voormalig Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol (DOK Architecten) tekende voor woongebouw The George: een opeenstapeling van 47 appartementen met een rijke groenvoorziening en tevens 'een gebouw met de lichtheid van een opwaaiende zomerjurk'. Architect Han van den Born (KCAP Architecten) laat met 29 appartementen en 115 studio’s voor The Gustav volgens beide ontwikkelaars goed zien waar young entrepreneurs naar verlangen bij wonen aan de Zuidas. De woongebouwen zijn onder meer voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s, zonnepanelen en The George krijgt ook een waterbufferingssysteem.

Afgelopen week is de verkoop begonnen van 47 appartementen in The George en van 29 appartementen en 19 studio’s in The Gustav. Koopsommen voor een appartement in The George: vanaf 530.000 euro v.o.n. Een appartement in The Gustav is te koop vanaf 350.000 euro v.o.n. en een studio heeft een koopsom vanaf 177.118 euro, exclusief jaarlijkse canon. De verkoop van 96 studio’s in het noordelijk gelegen gebouw van The Gustav komen start op een later moment.

.