Vier partijen voor aanpak Kleiburg

22.03.2011

Vier partijen voor aanpak Kleiburg

Vier ontwikkelaars mogen plannen uitwerken voor de renovatie van flatgebouw Kleiburg in Amsterdam- Zuidoost. Zo heeft het Projectbureau Vernieuwing Bijlmermeer bekend gemaakt.

De veertig jaar oude flat Kleiburg (497 woningen) is de laatste klassieke honingraatflat die bij de vernieuwing van de Bijlmer nog moet worden aangepakt. Al meer dan tien jaar wordt er aan een renovatieplan gewerkt, maar eind vorig jaar maakte Rochdale bekend financieel niet in staat te zijn het gebouw overeind te houden. Het complex wordt voor een symbolisch bedrag van de hand gedaan, als een andere partij Kleiburg voor een periode van 25 jaar een nieuwe bestemming weet te geven.

Het projectbureau heeft achttien voorstellen beoordeeld. Daarbij is vooral gekeken naar concreetheid en ervaring met herontwikkeling van gebouwen.

Kondor Wessels Vastgoed gaat voor een concept met 350 heel verschillende kluswoningen, 420 parkeerplaatsen en voorzieningen in de buurt.

Dijkhuis Vastgoed Management kiest met Van Schagen Architekten voor complete transformatie tot vrije sectorhuurwoningen.

Deze nieuwe plannen worden gevoegd bij oude voorstellen van Lingotto en De Nijs. Lingotto stelt voor samen met de bouwbedrijven Van Wijnen West en Van Ieperen Groep een heel flexibel gebouw te maken. Architect Dick van Gameren levert daarvoor het ontwerp. Ook De Nijs heeft interesse, maar het bouwbedrijf heeft nog geen bouwplan ingediend.

Trefwoorden