Stadgenoot rondt vernieuwing Slootdorpstraat in Amsterdam-Noord af

03.06.2022
Image

Woningcorporatie Stadgenoot heeft de vernieuwing van de Slootdorpstraat en omgeving in de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam-Noord na vier jaar afgerond. Na vijftig jaar intensief gebruik waren de woningen aan de Slootdorpstraat, Breehornstraat en Markengouw aan vernieuwing toe. Op de plek van de oorspronkelijke wooncomplexen zijn in totaal 229 nieuwe woningen gerealiseerd. 

Anne Wilbers, bestuursvoorzitter van Stadgenoot: “Het woningaanbod in de wijk is veel gevarieerder geworden, het biedt nu woonruimte aan gezinnen, alleenstaanden, ouderen en jongeren. We voegen door dit project ook weer woningen toe aan de Amsterdamse voorraad, wat de doorstroming bevordert en bijdraagt aan het bestrijden van de wooncrisis.”

De vernieuwing bestaat uit mix van sociale en middensegment huurwoningen en een aantal koopwoningen. De oplevering van het gebouw Noordkop in 2020 markeerde de afronding van de eerste fase. Dit complex bestaat uit 47 sociale en 51 middensegment huurwoningen. Mijn Noord, dat bestaat uit 61 grondgebonden energiezuinige woningen, werd in 2021 opgeleverd. 
Het laatste gebouw, De Hoeksteen, werden afgelopen maand opgeleverd. De Hoeksteen omvat 42 sociale en 28 middensegment huurwoningen. Daar wordt nog een binnentuin aangelegd.