Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadgenoot levert dertig jongerenwoningen op in Amsterdam Nieuw-West

Image

Woningcorporatie Stadgenoot heeft de voormalige Lucasschool in de Wildemanbuurt getransformeerd naar jongerenhuisvesting. Het pand aan Notweg 32 biedt ruimte aan dertig jongerenwoningen en 250 m2 aan maatschappelijke voorzieningen. 

Volgens Anne Wilbers, bestuurder van Stadgenoot, draagt het gebouw bij aan de ambities van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. “Goede woonruimte in een veilige en prettige buurt is een basisvoorwaarde om mee te kunnen doen aan de maatschappij. Dit gebouw biedt jonge bewoners uit de buurt en uit het stadsdeel een plek die past bij hun huidige levensfase. Bovendien krijgen belangrijke wijkpartners een plek in het gebouw, waardoor het voor heel de buurt een functie krijgt.”

Stadgenoot verhuurt de jongerenwoningen met een vijfjarencontract. Twaalf woningen zijn verhuurd aan jongen uit de buurt. Zij vormen woongroep Notweg 32 onder begeleiding van Unite Multizorg. UMZ heeft de jongens geselecteerd. Twee jongeren huren via VoorUit en helpen de woongroep op weg, zij zijn zogenaamde 'communitybuilders'. De overige woningen zijn via WoningNet aangeboden. Bij het woongebouw hoort een gemeenschappelijke woonkamer.

De voorziening op de begane grond van het gebouw heeft de naam Perron 32 gekregen. Tijdens schooluren huurt basisschool Het Talent de ruimte om via hun plusprogramma extra ondersteuning te bieden aan leerlingen. Ook kunnen er buurtactiviteiten worden georganiseerd.