Rochdale voorziet elk woningcomplex weer van een gevelbordje

27.10.2017
Image

Woningcorporatie Rochdale brengt op al haar complexen weer een gevelbordje aan. Net als vroeger. De bordjes bieden niet alleen het logo, maar ze zijn gekoppeld aan de verhalen van bewoners en corporatie-medewerkers. Het eerste bordje wordt geplaatst in de wijk Jeruzalem in Amsterdam-Oost.

De gevelbordjes zijn bedacht door Bob Vos en Allessandro Ladarola van circular design studio Polimeer Amsterdam. Beide designers worden gedreven door duurzaamheid. Voor hen staat het proces en gebruik van materialen centraal. Elk gevelbordje wordt gemaakt van ongeveer twintig plastic tassen. Die worden verhit en geperst tot de uiteindelijke vorm. Door verschillende kleuren plastic te gebruiken, ontstaat een speciaal effect. Daarom ziet geen enkel exemplaar er hetzelfde uit. De plastic zakken zijn ingezameld bij bewoners.

“Alleen een bordje aan de gevel vinden we anno 2017 wat eendimensionaal. Daarom kwamen we op het idee verhalen van bewoners en medewerkers digitaal te delen. Op onsverhaal.nl vindt je verhalen van bewoners en een inkijkje in hun leven. En verhalen van medewerkers van Rochdale die over hun werk vertellen. Zo creëren we een moderne poort naar meer informatie over beide leefwerelden”, aldus Rochdale-bestuurder Brigitte de Maar.