Overslaan en naar de inhoud gaan

Matchingtool voor toewijzing jongerenwoningen Amsterdam-Houthavens

Image

Lieven de Key ontwikkelt speciaal voor de toewijzing van jongerenwoningen in Amsterdam-Houthavens een matchingtool om huisgenoten die bij elkaar passen aan elkaar te koppelen. “Het voordeel van deze matchingtool is een grotere kans op woonplezier, omdat de leefgewoonten en interesses van de huisgenoten op elkaar aansluiten. Na inschrijving vullen de jongeren een vragenlijst in over verschillende onderwerpen en thema’s. Een algoritme zorgt er vervolgens voor dat de jongeren die matchen aan elkaar gekoppeld worden. Vervolgens ontmoeten zij elkaar om te ontdekken of de koppeling tot een ‘match in de Houthavens’ leidt”, zo verklaart Olivier Smink van Lieven de Key. 

In de Amsterdamse Houthavens heeft Lieven de Key twee woongebouwen voor jongeren in aanbouw: Mahonie en Lariks. Er is in totaal plek voor 455 woonstarters. Het betreft allemaal deelwoningen met een maximale huurtermijn van vijf jaren. De jongeren hebben hun eigen kamer en badkamer. Zij delen de woonkeuken met één of twee huisgenoten. De woningen zijn bestemd voor Amsterdamse jongeren van 18 tot 28 jaar, die werken of studeren en in hun laatste opleidingsjaar zitten. Iedere jongere betaalt rond de 250 euro per maand exclusief servicekosten. In beide complexen zijn gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een binnentuin met fitnessapparatuur en een gedeelde woon/werkruimte. 

Eelco Siersema, directeur Vastgoed van Lieven de Key: ”De Houthavens was altijd onbereikbaar voor jongeren om betaalbaar te kunnen wonen. Met de sociale huurwoningen zorgen we dat er in die wijk plek is voor iedereen. Wij dragen zo bij aan een ongedeelde stad.”
De woningen worden begin 2023 opgeleverd. Inschrijving bij WoningNet is niet nodig. Inschrijven kan tot 1 september via www.startenindehouthaven.nl.