Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieven de Key levert op Zeeburgereiland het volgende Startblok op

Image

Vanaf begin november krijgen 250 nieuwe bewoners van Startblok Zeeburg hun huissleutel. In navolging van andere Startblok-projecten van woningcorporatie Lieven de Key wonen hier straks 125 Nederlandse jongeren samen met 125 jongeren met een verblijfsvergunning. Op Zeeburgereiland staan nog enkele andere wooncomplexen voor studenten en jongeren van zowel Lieven de Key als DUWO.

Bewoners van het Startblok wonen in een zelfstandige studio (25m2). Er is - ook in het ontwerp - veel aandacht voor ontmoeting met andere bewoners. Er worden activiteiten georganiseerd door bewoners zelf, er zijn sportvoorzieningen en er is een clubhuis. Zo biedt Startblok Zeeburg kansen voor bewoners om een netwerk op te bouwen, hun horizon te verbreden en te groeien naar een volgende stap. Lieven de Key opende eerder vergelijkbare projecten in Riekerhaven (Amsterdam Nieuw-West) en Elzenhagen (Amsterdam Noord). Ook startblok Zeeburg is een tijdelijk woonproject, voor 10 jaar. Bewoners krijgen een jongerencontract voor 5 jaar.

De woningen staan op een gedeelte van het P+R parkeerterrein. Naast Startblok Zeeburg wordt Kokomo gebouwd, een tijdelijk initiatief bestaande uit verschillende paviljoens met een bar, restaurant en ruimtes voor maatschappelijke initiatieven.