Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste huisjes van BouwEXPO Tiny Housing in Almere-Poort

Image

In Almere-Poort zijn de laatste huisjes van de BouwEXPO Tiny Housing geopend. In de loop van 2019 nemen de bewoners hun intrek in de compacte woningen.

De architectuur van de huisjes is heel divers. Tiny Towers bijvoorbeeld biedt een oplossing om kleine woningen naadloos in te passen in woonwijken die voornamelijk uit eengezinswoningen bestaan. In plaats van de kavel van een hoekwoning te gebruiken voor één eengezinswoning, benut House of Architects de kavel voor drie eenpersoonswoningen. Zo ontstaan drie kleine woontorens met elk een woonoppervlak van 40 m2. Eén van de nieuwe blikvangers in het woonbuurtje wordt het Tiny Revolverhuis van Studio RTM. Het huisje biedt een verrassende oplossing voor een meervoudig gebruik van dezelfde ruimte. De cilindervormige woning kent een roterende kamer met drie standen die elk een eigen functie hebben, namelijk zitten, slapen en ontspannen.

De BouwEXPO Tiny Housing startte begin 2016 met de ideeënprijsvraag 'Bevrijd Wonen, Jouw Ideale Tiny House in Almere!'. De winnaars mochten vervolgens hun vrijstaande, geschakelde en gestapelde tiny house met een maximaal bruto vloeroppervlak van 50 m² op het terrein in Almere Poort realiseren. Alle huizen worden straks bewoond. Ontwerpers die er niet zelf gaan wonen, hebben huurders voor hun huisje gevonden. Of hebben hun huisje verkocht. Voor een huis van 40 m² heeft een koper 150.000 euro op tafel gelegd. “Het is fantastisch wat hier in korte tijd is gebeurd. Dat stemt tot nadenken over een vervolg. Een wijkje als dit smaakt naar meer. Veel meer", aldus wethouder Loes Ypma.