Overslaan en naar de inhoud gaan

Evert Bartlema nieuwe bestuursvoorzitter van !WOON

Image

Evert Bartlema (58) volgt Eef Meijerman op als bestuursvoorzitter van !WOON. Samen met Jacqueline van Loon zal hij leidinggeven aan de verdere ontwikkeling en profilering van de organisatie.

Bartlema heeft een lange staat van dienst in de volkshuisvesting en is een goede bekende in de Amsterdamse corporatiewereld. Hij raakte na zijn studie betrokken bij de Amsterdamse en Rotterdamse stadsvernieuwingspraktijk als onderzoeker en daarna als projectcoördinator. Daarna bekleedde hij diverse advies- en managementfuncties bij achtereenvolgens de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en Rochdale. In 1998 werd hij lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Westerpark. Zes jaar later keerde hij terug naar de corporatiewereld, in diverse functies bij respectievelijk Ymere, Rochdale en de Alliantie. Momenteel is Bartlema directeur van de ‘Amsterdamsche Coöperatieve Woningvereeniging Samenwerking’. Daarnaast is hij sinds 2012 huurderscommissaris bij Vestia.

Evert Bartlema ziet !WOON als dé dienstverlener voor bewoners in de Metropoolregio Amsterdam, waar hij zich met zijn kennis en verbindende kwaliteiten graag voor wil inzetten. Zowel op gebied van wonen, als op andere actuele thema’s als duurzaamheid, wijkontwikkeling en de huisvesting van kwetsbare mensen.