Overslaan en naar de inhoud gaan

Elan Wonen voegt sociale huurwoningen toe aan Schoterkwartier Haarlem

Image

Woningcorporatie Elan Wonen en gebiedsontwikkelaar AM slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van 50 nieuwe sociale huurwoningen in het Schoterkwartier in Haarlem. Deze toevoeging is een antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlem en maakt deel uit van de tweede fase van het Schoterkwartier. Deze fase bestaat in totaal uit 108 woningen. De omgevingsvergunning voor de tweede fase is inmiddels verleend. Volgens planning start BAM Wonen begin 2024 met de bouw.

Martin van Nuland, directeur projectontwikkeling bij AM: “We zijn trots dat het is gelukt om samen met de gemeente en Elan Wonen centrum-stedelijk wonen aan de stad toe te voegen. Het project kent een gevarieerd woonprogramma voor een brede mix van bewoners. Dit sluit volledig aan bij het AM thema ‘Create social impact’; het realiseren van een aantrekkelijke stad en ontmoetingsplaatsen waarin een gemeenschap groeit omdat iedereen zich welkom heet. De stad Haarlem is bereikbaar voor iedereen”

De toevoeging van sociale huurwoningen vindt plaats op een plek in de stad – het zuidelijk deel van de Indische buurt- waar weinig sociale huur is. Centraal in het plan staat een slanke woontoren van 17 verdiepingen met 22 koopappartementen, inclusief twee- en driekamerappartementen met een balkon en de 50 sociale huurappartementen van Elan Wonen. Naast de woontoren komen 12 herenhuizen, 7 eengezinswoningen en 17 stadswoningen rondom een groen binnengebied. Eerder zijn op het Deliterrein al 34 energiezuinige eengezinswoningen opgeleverd.