Overslaan en naar de inhoud gaan

Donner vindt 33.000 euro grens wel best zo

Donner vindt 33.000 euro grens wel best zo

Minister Donner wil niet terug naar Brussel om over een hogere inkomensgrens voor sociale huurwoningen te onderhandelen. Wat soepeler omgaan met de huidige regels, verder wil hij niet gaan. De Kamer had hem eerder per motie opgeroepen om in ieder geval voor ouderen een hogere inkomensgrens te bepleiten. Maar Kamerleden noch protesterende huurders kunnen de minister in beweging brengen. Zo bleek op 6 oktober tijdens een Kamerdebat.

Tijdens dit overleg met de Kamer vroegen actievoerders, vergezeld door de VARA-Ombudsman, aandacht voor hun woonproblemen. Zij werden verwijderd door de politie.
Donner gaf geen krimp. Hij wil eerst wel eens zien of er inderdaad zoveel huishoudens tussen wal en schip vallen, zoals door velen wordt beweerd. Schrijnende gevallen moeten zich maar melden bij de woningcorporatie. Die mag namelijk 10 procent van de  vrijkomende woningen toewijzen aan huishoudens die meer verdienen dan 33.000 euro. Volgens Donner is die beleidsruimte voor de meeste corporaties voldoende.
Donner wil nog wel met de brancheorganisatie Aedes overleggen over de wijze waarop corporaties de regels toepassen. Misschien kan dat wel wat soepeler dan ze zelf denken, vermoedde  hij.