Bouw Van Eesteren Paviljoen van start

23.01.17
Van Eesteren Paviljoen - artist impression Korteknie Stuhlmacher Architecten
Bouw Van Eesteren Paviljoen van start

Het Van Eesteren Museum breidt uit. Aan de noordzijde van de Sloterplas verrijst een nieuwe museumruimte: het Van Eesteren Paviljoen. Het fundament is inmiddels gelegd. In 1939 tekende Cornelis van Eesteren al een paviljoen op precies deze locatie. In gedachten zag hij er Amsterdammers flaneren van het paviljoen aan de Oostoever (café Oostoever, dat nu wordt verbouwd) naar het paviljoen op de Noordzijde.
Het Paviljoen vervangt de huidige museumlocatie in Broedplaats De Vlugt.
Op de nieuwe locatie wil het museum zijn activiteiten uitbreiden van Slotermeer naar Nieuw-West. Samen met andere culturele instellingen, vrijwilligers en de buurt wil het een breder programma tot stand brengen. Het nieuwe paviljoen heeft meer ruimte voor exposities, voor debat, workshops en ontmoeting. Het biedt kansen voor het uitbreiden van de educatiemogelijkheden, voor horeca, een museumwinkel en een openbare tuin. Ook wordt er al gewerkt aan een beeldenroute met beelden uit de tijd van de stichting van de Westelijke Tuinsteden. Het ontwerp voor het paviljoen is van Korteknie Stuhlmacher Architecten.
Het nieuwe paviljoen wordt grotendeels gefinancierd uit het Stimuleringsfonds voor de Volkshuisvesting (een fonds dat beheerd wordt door de Amsterdamse Woningcorporaties en door de gemeente samen). Ook stadsdeel Nieuw-West en Stadgenoot dragen bij aan de plannen en ook is er financiering vanuit het stedelijke programma Stad in Balans.

Deel

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS