Amsterdam investeert 38 miljoen in verbetering van 32 kwetsbare buurten

27.11.17
Amsterdam investeert 38 miljoen in verbetering van 32 kwetsbare buurten
Amsterdam investeert de komende twee jaar 38 miljoen euro in nieuwbouw, woningverbetering en het opknappen van openbare ruimte in 32 buurten in Noord, Zuidoost en Nieuw-West. Wethouder Ivens heeft deze investeringen maandag bekend gemaakt. De selectie is gezamenlijk met de stadsdelen en de woningcorporaties gemaakt.
 
"Het is belangrijk niet alleen in nieuwbouw, maar ook in bestaande buurten te investeren. Op die manier kunnen meer bewoners profiteren van de groei van de stad", aldus de wethouder. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het verbeteren en toevoegen van woningen, het opknappen van openbare ruimte en het verbeteren van sociale voorzieningen. 
 
De lijst omvat negentien buurten in Nieuw-West, acht buurten in Noord en vijf buurten in Zuidoost. Zo gaat er geld naar de Wijsgerenbuurt in Slotermeer, de Jacob Geelbuurt in Slotervaart, Molenwijk in Noord en de H-en K-buurt in Zuidoost. Per buurt zal sprake zijn van maatwerk. De  miljoenen voor tekorten op grondexploitaties en ingrepen in openbare ruimte worden aan het Vereveningsfonds onttrokken. Vooruitlopend is er 3,5 miljoen euro beschikbaar voor kleine projecten om woon- en leefklimaat in deze buurten te verbeteren, bijvoorbeeld in de aanpak van speelplekken.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS