Almere genomineerd voor 13e Veronica Rudge Green Prize

22.08.2017
Image

Almere is genomineerd door de 13e Veronica Rudge Green Prize in Urban Design van de Harvard University. De nominatie betreft ‘self-build affordable housing'. In het najaar van 2017 wordt de winnaar bekend gemaakt.

De Veronica Rudge Green Prize is een prestigieuze prijs die elke drie jaar wordt uitgereikt door de Harvard University aan een ontwerper of groep ontwerpers die een compleet stedelijk project hebben bedacht en gerealiseerd. De keuze voor Almere heeft te maken met Almere's betaalbare zelfbouw woningprogramma. De jury is ervan overtuigd dat het zelfbouwprogramma helpt bij de ontwikkeling van Almere. De jury bracht afgelopen maand een bezoek aan Almere. De focus van het bezoek lag op ‘Ik bouw betaalbaar in Almere’ (IbbA), particulier opdrachtgeverschap en de gebiedsontwikkeling in Oosterwold.

Almere ervaart de nominatie als een erkenning van het beleid, dat Almeerders de ruimte hebben gekregen en genomen om de stad te maken. Zij hebben het idee van ‘mensen maken de stad’ omarmd. De laatste keer viel het Madrid Rio Park in de prijzen.

Trefwoorden