Agenda

Bvb: 20/10/2017
Bvb: 20/10/2017

Pagina's

 • Gangenwandelingen in de Jordaan

  Datum: 
  zaterdag 21 oktober
  Plaats: 
  Willemsstraat 22
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Jordaanmuseum

  Gangen vormden samen met binnenplaatsjes en aangrenzende panden stedenbouwkundige ensembles die forten werden genoemd. Deze forten, ouder en talrijker dan hofjes, hadden een grote impact op de woon- en leefomstandigheden in de Jordaan en op de cultuur van de wijk. Met eigen onderzoek heeft het Jordaanmuseum aangetoond dat eeuwenlang zo’n tachtig procent van de bewoners van de Noord-Jordaan in forten woonde, in panden die vanaf de straat niet te zien waren. Ter herinnering daaraan werd Het Gangenproject in de Willemsstraat tussen de nummers 22 en 110 gerealiseerd. Het project bestaat uit de reconstructie van de verkaveling van gangen en panden op de stoep. Voor zes gangen zijn hardstenen informatietegels geplaatst en op een paneel is achtergrondinformatie te zien.
  Tijdens de wandeling leert u herkennen waar gangen zijn of waren. Ondertussen wordt verteld over het ontstaan van de gangen, de herkomst van hun namen en hoe het kon gebeuren dat de meeste forten eind negentiende eeuw vervielen tot krotten en sloppen.

 • Cursus gemend wonen: huurders en kopers in één complex

  Datum: 
  maandag 23 oktober
  Plaats: 
  Buurtsalon Jeltje
  1e Helmersstraat 106-N
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Wonen er huurders en kopers in hetzelfde complex, dan kunnen er vragen rijzen over de verschillen, overeenkomsten en kansen. Welke regels gelden er voor wie, waarom en welke verschillen zijn er? Geschikt voor zowel huurders als kopers.

 • Praktijklab: afspraken gemeenten en beleggers

  Datum: 
  donderdag 26 oktober
  Plaats: 
  Platform31 Den Haag
  Organisatie: 
  Platform31

  Platform31 organiseert een praktijklab waarin u kennis ontwikkelt over de wijze waarop gemeenten en beleggende marktpartijen afspraken kunnen maken over een groter aanbod van middeldure woningen.

 • Stadsgesprek Kinkerboulevard

  Datum: 
  zondag 29 oktober
  Plaats: 
  Café Belcampo in De Hallen
  Hannie Dankbaarpassage 10
  Amsterdam
  Organisatie: 
  De Kinkerboulevard

  Onder deskundige leiding van Tracy Metz gaan deelnemers op zondagmiddag 29 oktober met elkaar in gesprek over ontwikkelingen in oude stadswijken van Amsterdam. Wat zijn op dit moment de gevolgen van gentrification voor bewoners? Wat voor soort toekomst is er voor winkelstraten in deze wijken? Richten de ondernemers zich steeds meer op toeristen, dagjesmensen en passanten? Uitgangspunt is het veranderende winkellandschap van de Kinkerstaat, zichtbaar gemaakt in het project De Kinkerboulevard van Marieke Geljon en Eva Pel.
  Met Tracy Metz (jounalist/auteur), Jacqueline Schoemaker (schrijver/onderzoeker), Karin Christof (onderzoeker/urbanist), Cody Hochstenbach (stedelijk onderzoeker naar gentrificatie UvA) en Gerard Zandbergen (retail expert van Locatus)

  Van 6:00 – 18:00 uur
  Reserveren via mailadres kinkerboulevard@gmail.com • Dag van de Stad

  Datum: 
  maandag 30 oktober
  Plaats: 
  Werkspoorkathedraal
  Tractieweg 41
  Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Dag over de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau: dat is de Dag van de Stad, op maandag 30 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De Dag van de Stad wil inspireren, informeren, agenderen, verbinden en bouwen met elkaar.

 • 2 november: in gesprek met wethouder Ivens

  Datum: 
  donderdag 2 november
  Plaats: 
  !WOON Zuidoost
  Harriët Freezerstraat 117A
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Laurens Ivens, wethouder Wonen gaat verder met zijn gesprekronde. Tijdens de gesprekken kunnen bewoners ideeën en meningen rond wonen in Amsterdam delen met de wethouder. De gesprekken vinden plaats op de locaties van !WOON in de stad. Op 2 november is het gesprek bij !WOON in Zuidoost.
  Wilt u met de wethouder in gesprek over uw ideeën rond wonen in Amsterdam? Schrijf u dan in voor een gesprek van 10 minuten.

 • Energiecafé 'Op weg naar energieneutraal'

  Datum: 
  vrijdag 3 november
  Plaats: 
  Het Spoorwegmuseum
  Maliebaanstation
  Utrecht
  Organisatie: 
  Woonbond

  De Woonbond vindt dat onzuinige woningen (met bijvoorbeeld een energielabel D, E, of nog erger) snel verbeterd moeten worden, voor meer comfort en lagere woonlasten van huurders. Het beleid is tot nu toe gericht op het stapsgewijs energiezuiniger maken van de woningvoorraad. Maar er is een radicalere aanpak nodig dan nu het geval is. Het energieteam van de Woonbond organiseert hierover dit jaar drie gratis energiecafés.

 • Festival 'Op weg naar CO2-neutraal'

  Datum: 
  woensdag 8 november
  Plaats: 
  Metaal Kathedraal
  Rijksstraatweg 20
  Utrecht
  Organisatie: 
  Platform31

  Hoe maken we de vervolgstap van sturen op label B naar koersen naar CO2-neutraal in 2050? Het Festival Op weg naar CO2-neutraal geeft u voorbeeldenen actuele kennis op dit gebied

 • !WOON Energie Dag

  Datum: 
  vrijdag 10 november
  Plaats: 
  Tolhuistuin
  IJpromenade 2
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Kom vrijdag 10 november 2017 ook naar de !WOON Energie Dag in de Tolhuistuin. Dan ben je in korte tijd op de hoogte van alles wat er in de stad speelt op energiegebied. Dit is, onder een nieuwe naam, alweer de vierde editie van dit evenement (voorheen Bewoners Energie Dag).

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief