Agenda

Bvb: 15/12/2017
Bvb: 15/12/2017

Pagina's

 • Speed Up Slow Down – Redesigning Amsterdam

  Datum: 
  vrijdag 15 december tot zondag 18 februari
  Plaats: 
  Architectuurcentrum Amsterdam
  Prins Hendrikkade 600
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  Het afgelopen jaar bracht Architectuurcentrum Amsterdam meer dan 60 professionals bijeen voor een ambitieuze reeks ontwerpstudio’s. Onder het motto ‘Versnellen – Vertragen’ onderzochten zij in teams de uitdagingen, beperkingen en mogelijkheden van zes hotspots in Amsterdam. Het resultaat is te bezichtigen in de tentoonstelling Speed Up / Slow Down – Redesigning Amsterdam.

 • Cursus VvE: Financiën

  Datum: 
  dinsdag 19 december
  Plaats: 
  !WOON, locatie Oost
  2e Boerhaavestraat 46-hs
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Wilt u meer weten of de financiële verplichtingen van de VvE? Hoe zit het met de jaarrekening, de begroting en de verplichte spaarpot? Spaart uw VvE voor toekomstige uitgaven? !WOON vertelt over de kansen, uitdagingen en verplichtingen rondom de financiën van de VvE.

  Alle cursussen zijn gratis te bezoeken. Meld u vooraf aan door een email te sturen naar aanmelden@wooninfo.nl met uw naam, adres en de cursus die u wilt bijwonen, want vol is vol.

 • Cursus VvE: bestuur en beheer

  Datum: 
  donderdag 21 december
  Plaats: 
  !WOON, locatie Oost
  2e Boerhaavestraat 46-hs
  Amsterdam
  Organisatie: 
  !WOON

  Welke taken heeft het bestuur van de VvE eigenlijk en wat is de rol van een beheerder? Denk u erover om bestuurslid te worden of bent u al bestuurslid? Laat u tijdens deze cursusavond informeren over de taken en verplichtingen.

 • Fietstocht langs monumentale wandkunst in Amsterdam Nieuw-West

  Datum: 
  vrijdag 29 december
  Plaats: 
  Van Eesteren Paviljoen
  Noordzijde 31
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Van Eesteren Museum

  Tijdens de fietstocht maak je kennis met het rijke kunstbezit van de Westelijke Tuinsteden. We bekijken een groot aantal architectuurgebonden kunstwerken en je hoort meer over de ontstaansgeschiedenis, de betrokken kunstenaars en de pogingen die er worden gedaan om deze kunst uit de wederopbouwperiode voor de toekomst te beschermen en behouden.

 • Winterlezing #1: Plan Zuid en de Zuidas

  Datum: 
  zondag 7 januari
  Plaats: 
  Geert Grote College
  Fred. Roeskestraat 84
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  In de lezing staat het door Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) ontworpen Plan Zuid centraal. Het in 1914 ontworpen uitbreidingsplan heeft een, voor Nederland, ongekende allure en maakte dat de architect in één klap tot legende is verheven. De lezing wordt gegeven door befaamd architectuurhistoricus Vincent van Rossem die in zijn verhaal Berlages ontwerp koppelt aan de huidige ontwikkelingen op de Zuidas.

 • Winterlezing #2: De ‘dorpen’ van Amsterdam Noord

  Datum: 
  zondag 14 januari
  Plaats: 
  Zonnehuis
  Zonneplein 30
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  De tweede Winterlezing vertelt het verhaal van Nooddorp Obelt, Vogeldorp, Disteldorp en Asterdorp. Voorafgaand aan de bouw van deze ‘dorpen’ in Amsterdam-Noord besloot politiek Den Haag in 1914 dat het Johan van Hasseltkanaal geen doorgang mocht vinden. Architectuurcentrum Amsterdam vroeg Isanne Damen, architectuurhistorica en specialist in de tuindorpen van Noord, de ontwerpen van deze uitbreidingen in het licht van het niet afgegraven kanaal te bespreken.

 • Controller, Bestuur en Woningwet

  Datum: 
  donderdag 18 januari
  Plaats: 
  Jaarbeurs Utrecht
  Organisatie: 
  SOM

  Hoe kan de control functie bij woningcorporaties het meest effectief worden ingevuld? Seminars op Maat heeft specialisten rond governance, financiën en control én collega’s uit de praktijk van woningcorporaties gevraagd om hun visie rond
  control te delen.

 • Winterlezing #3: Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) inclusief Buitenveldert

  Datum: 
  zondag 21 januari
  Plaats: 
  Van Eesteren Museum Paviljoen Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam
  Van Eesteren Museum

  Tijdens de derde Winterlezing zal het Algemeen Uitbreidingsplan (AUP) onder de aandacht worden gebracht in samenwerking met het Van Eesteren Museum. Het ontwerp van Cornelis van Eesteren (1897-1988), kent al vanaf de jaren tachtig een verdichtingsvraagstuk. Marinke Steenhuis, cultuurhistoricus en co-auteur van ‘De nieuwe grachtengordel – De realisatie van het Algemeen Uitbreidingsplan van Amsterdam’ (2017) zal verschillende uitwerkingen van het plan aan bod laten komen en neemt ook het vaak vergeten Buitenveldert mee in haar verhaal.

 • Winterlezing #4: Bijlmermeer en Het Breed (‘Plan van Gool’)

  Datum: 
  zondag 28 januari
  Plaats: 
  Oma Ietje (Heesterveld)
  Heesterveld 3
  Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  In de vierde Winterlezing komen de Bijlmermeer en Plan van Gool aan bod. De eerste is gebouwd naar ideaal van de CIAM* met strikte scheiding van functies. De tweede omarmt herhaling en anonimiteit als kwaliteit van stedelijk leven. De lezing wordt gegeven door Daan Dekker, auteur van de Betonnen Droom, die vooral in zal gaan op de stadsuitbreiding van Siegfried Nassuth (1922-2005) en zijdelings Plan Van Gool in zijn verhaal betrekt.

 • Winterlezing #5: Zeeburgereiland en IJburg

  Datum: 
  zondag 4 februari
  Plaats: 
  Nautilus, Op de hoek van Kees Broekmanstraat met Leo Hornstraat, Zeeburgereiland Amsterdam
  Organisatie: 
  Architectuurcentrum Amsterdam

  In de vijfde lezing zijn IJburg en het nabijgelegen Zeeburgereiland aan de beurt. Ton Schaap, stedenbouwkundige van de gemeente Amsterdam, verhaalt over de gestructureerde aanpak van IJburg, de kleinschalige gefaseerde aanpak van de sportheldenbuurt op Zeeburgereiland en de hoogstedelijke plannen voor de Sluisbuurt.

Pagina's

Abonneren op Abonneren op agendafeed voor NUL20 nieuwsbrief