Woningbouwproject Spaarndammerhart genomineerd voor Zuiderkerkprijs

01.12.2021
Image

Het woningbouwproject Spaarndammerhart van Heijmans Vastgoed/Eigen Haard aan de Krommeniestraat in Amsterdam-West is genomineerd voor de Zuiderkerkprijs. Het complex bevat 36 hofwoningen en herenhuizen (koop), 20 vrijesectorhuurwoningen en 24 sociale huurwoningen. Korth Tielens architecten en Marcel Lok ontwierpen het geheel. De architectuur van het Spaarndammerhart sluit aan op de stijl van de Amsterdamse School in deze wijk.
De andere twee genomineerden voor het beste woningbouwproject van het afgelopen jaar zijn Stories (CPO Samenwerkers/Olaf Gipser Architects) aan de Ridderspoorweg in Amsterdam-Noord en Westbeat (Lingotto/Syntrus Achmea/Studioninedots) aan de Delflandlaan in Amsterdam Nieuw-West. Een jury onder voorzitterschap van architectuurhistoricus Michelle Provoost (Crimson Historians and Urbanists) wijst de winnaar aan.

Traditiegetrouw wordt aansluitend de winnaar van de Geurt Brinkgreve Bokaal bekendgemaakt. Deze onderscheiding gaat naar de opdrachtgever van het beste herontwikkelings- of renovatieproject van erfgoed. Daarvoor zijn eveneens drie projecten genomineerd: Papaverhoek (Eigen Haard), The British School of Amsterdam en Trinity Buildings. De jury van de Geurt Brinkgreve Bokaal staat dit jaar onder voorzitterschap van Vincent Kompier, publicist en adviseur urban strategy bij Inbo.

De winnaars worden op woensdag 08 december vanaf 20.10 uur in een speciale live uitzending op AT5 bekendgemaakt.