Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verhuisvoordeel' voor 65-plussers in Zaanstreek-Waterland vanaf 1 juli

Image

Vanaf 1 juli 2021 krijgen 65-plussers voorrang op 150 geselecteerde, gelijkvloerse sociale huurwoningen in de hele regio Zaanstreek-Waterland. Ze nemen bovendien hun ‘oude’ huurprijs mee en ontvangen een verhuissubsidie van 1000 euro. De regeling is vooralsnog voor de duur van één jaar.

'65+Verhuisvoordeel' moet meer oudere huurders verleiden naar een passende, gelijkvloerse woning te verhuizen zodat zij meer naar wens wonen. Een nevendoel is meer grote woningen vrij te spelen voor gezinnen. Het gaat om een proef van één jaar waarin 150 woningen in de regio Zaanstreek-Waterland gedurende het jaar worden geselecteerd voor de regeling. 
Alle 65-plussers die nu een woning huren van de deelnemende corporaties komen voor de regeling in aanmerking. Aan de sociale huurwoning die zij achterlaten zijn geen voorwaarden verbonden. Huurders nemen bij verhuizing naar een gelabelde woning de ‘oude’ huurprijs in het eerste jaar mee en zijn niet gebonden aan het aanbod van de eigen corporatie of in de eigen gemeente.
Vanaf 1 juli selecteren de woningcorporaties woningen voor deze regeling die zij aanbieden via de woonruimteverdeelsystemen. De woningen worden verspreid over het gehele jaar aangeboden. Huurders die voldoen aan de voorwaarden kunnen zich vanaf 1 juli via de eigen inschrijving in Woningnet of Woonmatch Waterland en in Oostzaan via de inschrijving bij WOV registreren voor 65+Verhuisvoordeel.

(Zie onder voor link naar achtergrondartikel over het initiatief)