Parteon sloopt 84 woningen in Krommenie vanwege funderingsproblemen

26.04.19
De te slopen woningen aan de Klaas Katerstraat in Krommenie
Parteon sloopt 84 woningen in Krommenie vanwege funderingsproblemen

Parteon gaat 84 sociale huurwoningen in de wijk Het Blok in Krommenie vervangen door nieuwbouw. De woningcorporatie heeft daartoe besloten, na intensief overleg met de bewonerscommissie en de gemeente Zaanstad, vanwege de slechte bouwkundige staat. De funderingen zijn slecht en de woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Parteon bouwt op dezelfde plek energieneutrale woningen die aansluiten bij het karakter van de buurt. De bewonerscommissie wordt bij de ontwerpkeuze betrokken.

Veel woningen in Zaanstad kampen met slechte funderingen. Bij woningen in het Blok is de problematiek dringend. Een groot deel van de bewoners in fase 1 van het project heeft al een andere woning gevonden en inmiddels zijn vanwege veiligheidsredenen sloopwerkzaamheden van vijf gestutte woningen gestart.
Parteon en de gemeente staan de komende jaren voor een grote opgaaf in de Zaanstreek: verduurzamen van woningen, realiseren van meer sociale huurwoningen én herstel van funderingen. Parteon moet daarbij keuzes maken en richt zich daarbij primair op haar kerntaak: het realiseren van duurzame, betaalbare en kwalitatief goede woningen voor haar huurders. De corporatie maakt daarom een voorbehoud rond de beeldkwaliteitsplannen die de gemeente voor de woningen gaat opstellen: "Als door nieuwe en extra regels de bouwkosten aanzienlijk stijgen, dan gaat de corporatie er vanuit dat er ook subsidies beschikbaar komen."
Parteon wil voorkomen dat zij in de nieuwbouw op andere onderdelen moet bezuinigen en de energieneutraliteit onder druk komt te staan.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS