Met 'De Dichters' start het groot vernieuwingsproject in de Kolenkitbuurt

04.01.2018
Image

Begin 2018 start Eigen Haard met een groot sloop/nieuwbouwproject in het hart van de Kolenkitbuurt. Het nieuwbouwproject De Dichters gaat bestaan uit 56 sociale huurwoningen, 69 woningen in het middensegment en 137 koopwoningen. Eigen Haard en Heddes Bouw tekenden daarvoor een aannemingsovereenkomst. Het gaat om vier woonblokken. In het gevarieerde woningprogramma zijn ook eengezinswoningen opgenomen, wat inmiddels bijzonder is dichtbij het centrum van Amsterdam.

Huurders van Eigen Haard van wie de woningen worden gesloopt, kunnen verhuizen naar de nieuwbouw. Eigen Haard verwacht deze maand de zogeheten 'peildatum' aan te vragen bij de gemeente. Dat betekent - na het gemeentelijk fiat - dat de huurders met voorrang kunnen reageren op een andere woning. In de zomermaanden van 2019 staat de oplevering gepland.

Eigen Haard vernieuwt de komende jaren alle woningen in het middengebied van de Kolenkitbuurt in Amsterdam-West. De oude portiekflats worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw.  Het gaat in totaal om zo'n 500 woningen. De woningcorporatie zorgt ook voor een school en commercieel en maatschappelijk vastgoed. Eerder bouwde Eigen Haard in deze buurt al de New Kit, de Titaan en De Meesters.