Overslaan en naar de inhoud gaan

KanAm Grund Group ontwikkelt 250 woningen in ArenAPoort West in Amsterdam Zuidoost

Image

De Europese vastgoedspecialist KanAm Grund Group heeft met de gemeente Amsterdam afspraken gemaakt over de bouw van 250 woningen met een co-living concept aan een openbare binnentuin in het grootstedelijk gebied nabij AFAS Live en Ziggo Dome in Amsterdam Zuidoost. Ook wordt in deelgebied ArenAPoort West 40.000 m2 aan nieuwe kantoorruimte gebouwd. In de plint van het gebouw zijn verschillende commerciële ruimtes en diverse eet- en drinkgelegenheden voorzien voor de bezoekers aan het gebied. 
Volgens KanAm wordt met deze ontwikkeling zowel ingespeeld op de dringende vraag naar woonruimte, als de toenemende vraag naar hoogstaande, duurzame, comfortabele kantoren op goed bereikbare locaties. “De mogelijkheid om met dit project bij te dragen aan de verdere groei van een dynamisch stadscentrum  – waarin voor het gebied zo noodzakelijke woningen, nieuwe werkgelegenheid en vrijetijdsvoorzieningen worden gecombineerd in ons eigen, volledig op duurzaamheid gerichte project – is iets waar we bij KanAm Grund Group erg enthousiast over zijn”, aldus Nathan Smith, hoofd Development Management Europa. KanAm beheert zeven miljard euro aan kapitaal, voornamelijk afkomstig van institutionele beleggers.
MVSA en Space&Matter zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het schetsontwerp van respectievelijk de kantoren en de woningen.