Overslaan en naar de inhoud gaan

Gooise corporaties roeren zich in gemeentelijke verkiezingen

Image

De Gooise woningcorporaties starten een campagne om inwoners van de Gooi- en Vechtstreek bewust te maken dat zij het verschil kunnen maken door op 16 maart te stemmen voor "een partij waar woningnood prioriteit heeft". Er worden geen partijen met name genoemd. Ze verwijzen naar de Stemwijzer.

Directeur Harro Zanting van Dudok Wonen over de campagne #kiesvoorwonen: "De woningnood in de regio nog nooit zo hoog geweest. De belangrijkste oplossing is woningen toevoegen door nieuwbouw en transformatie. Cruciaal is ook dat mensen vaker kunnen doorstromen naar een passender woning. (...) We hebben alle middelen klaarliggen voor het bouwen en verbouwen van (sociale) huurwoningen. Maar dat kunnen we niet alleen. We hebben de steun nodig van de lokale politiek."

Tijdens de campagne #kiesvoorwonen willen de corporaties de woningnood letterlijk een gezicht geven. In een serie portretten doen inwoners uit de doeken welke impact de wooncrisis heeft; van jongvolwassenen die op hun 28ste nog thuis wonen tot ouderen die graag passender willen wonen, maar niet kunnen doorschuiven.