Overslaan en naar de inhoud gaan

AM bouwt 300 appartementen in Amstelveen

Image

Ontwikkelaar AM, onderdeel van de BAM-groep, gaat samen met investeringsmaatschappij Redevco de circa 300 woningen ontwikkelen die gepland staan op de plek van het kantoorpand aan de Mr. Groen van Prinstererlaan 114. De huidige eigenaar van het leegstaande kantoorpand is Forum Capital. Volgens eerder bekendgemaakte plannen verrijst op die plek een woongebouw van negen verdiepingen.

In de startnotitie die dit voorjaar verscheen komt er een woongebouw van 32 meter hoog met een mix aan appartementen van 40 tot 100 m2, aangevuld met 10 tot 20 penthouses. Veel omwonenden hebben na het uitgeven van de startnotitie laten weten niet te zitten wachten op een appartementenkolos. Burgemeester Bas Eenhoorn liet destijds aan de gemeenteraad weten: "De reacties bekijken wij momenteel samen met de initiatiefnemer. Deze kunnen leiden tot aanpassingen van het plan. We proberen een balans te vinden tussen de inpassing in de omgeving en de grote vraag naar woningen in onze gemeente.”

Het is nog onduidelijk of en in welke mate de plannen zijn aangepast, maar het aantal woningen is in ieder geval gelijk gebleven. Investeringsfonds Redevco is een nieuwe speler in de woningsector. Het fonds richtte zich tot nu toe vooral op het vastgoed in de detailhandel. Opvallend is dat AM noch Redevco in hun communicatie de locatie noemen.